در شمس العماره هنرهای تزئینی زیادی وجود دارد، آیینه کاری های ظریف، گچ بری های دیوار و سقف ها از تزئیناتی است که بر روی این عمارت اجر ا نموده اند. ورودی اصلی کاخ شمس العماره در سمت غرب مجموعه گلستان قرار گرفت است. در طبقه اول این عمارت می توان شاه نشین و ایوان آن را مشاهده نمایید، همچنین اتاق هایی را در اطراف آن بنا نهاده آن که برای مراسمات رسمی از آن استفاده می کنند. به طبقه های بالاتر که می روید اتاق ها و راهروهای مختلفی را مشاهده می کنید که در زمان خود کاربرد داشته اند؛ مثلا برای صرف عصرانه، تفریحات روزانه، ورزش و. به این عمارت می رفتند. به غیر از طبقه آخر در هر طبقه دو اتاق در کنار هم دیگر قرار گرفته اند که یکی از آن ها محلی برای تردد بوده و بعضی از پله ها را در اتاقی دیگر ساخته اند. کلاه فرنگی از دیگر بخش های این عمارت به شمار می رود که هنگام رفتن به طبقه آخر می توان از این قسمت دیدن نمایید.برای سفر به تهران و خرید بلیط هواپیما تهران میتوانید به سایت مستر بلیط مراجعه کنید.
اولین ساختمان مرتفع تهران و نماد تهران قدیم
ناصرالدین شاه قاجار به سبب تأثیری که از فرنگ و ساختمانهای بعضاً مرتفع آن گرفته بود، تصمیم گرفت تا دستور ساخت بنایی مرتفع در پایتخت را بدهد؛ ناگفته نماند که تنها ساختمانهای فرنگی باعث گرفتن این تصمیم توسط شاه شهید نشدند، بلکه وجود عمارتهایی نظیر «عالیقاپو» نیز مزید بر علت بوده و او را به ساخت این بنا مصممتر کردند.
شروع ساخت شمس العماره از سال 1244 خورشیدی آغاز شد و تا دو سال ادامه داشت و در نهایت در سال 1246 به اتمام رسید. با استدلال به برخی شواهد، طرح شمس العماره و نقشه آن از شخصی به نام معیرالممالک بوده و معمار آن آقای علی محمد کاشی بوده است.
شمس العماره پس از تکمیل شدن، نماد تهران میشود، این موضوع تا قبل از ساخته شدن سردر باغ ملی تحقق مییابد و پس از آن برای مدتی، این بنا (سردر باغ ملی) تبدیل به نماد تهران میشود.
https://catcourses.ucmerced.edu/eportfolios/11587/palaces_of_Tehran
:: بازدید از این مطلب : 121
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0