بهترین فرصت
همه ما از گشتن در کشور خود لذت زیادی می بریم. مخصوصا اگر این مناطق دست نخورده و بکر باشند. در این قسمت پیشنهاد بسیار خوبی را به شما برای سفر میدهیم تا در آن سفر بسیار لذت ببرید. نام مکانی که به شما معرفی خواهیم کرد جواهرده است که محله بسیار خوش آب و هوایی است که در یکی از مناطق رامسر قرار دارد. مکانی که بسیار هوایی مطبوع و محلی دل نشین دارد و خاطره خوبی را برای شما و خانواده شما به همراه دارد.
موقعیت مکانی
جواهرده یکی از منطقه های بسیار زیبا در استان مازندران و شهرستان رامسر است. جواهرده مانند دیگر روستاهای استان مازندران زیبایی های وصف ناپذیر و بسیار زیادی دارد که میتوان از آن ها به عنوان شاهکارهای خلقت یاد کرد، این روستای باصفا و پرانرژی در 26 کیلومتری رامسر قرار دارد.
پرفروش ترین بخاری های برقی را در اینجا ببینید
مشاهده
مسیر دسترسی به جواهرده
جاده دسترسی به جواهرده از غرب رامسر شروع میشود و در تمام طول مسیر با شیبی تند در کنار دره و رودخانه باصفای صفارود ادامه دارد. با عبور از میان کوه های مشجر و در امتداد رودخانه صفارود، نوع پوشش گیاهی تغییر می یابد و از تراکم درختان کاسته میشود.
جواهرده در تغییرات فصول
روستای جواهرده در فصل گرم تابستان به دلیل آب و هوای خنک و مطبوع مورد استقبال زیاد گردشگران داخلی و خارجی قرار میگیرد و امکانات اقامتی در این منطقه نیز باعث افزایش میزان گردشگری برای گردشگران میشود. روستای رویایی ما علاوه بر زیبایی های فراوان طبیعی از نعمت چشمه سارهای قدیمی نیز برخوردار بوده است.
این روستا در زمستان به علت سرمای بسیار زیاد و بارش سنگین برف دارای کوه های پربرفی است که زیبایی خیره کننده و چشمگیری دارد. حرکت به سمت روستا و اقامت در آنجا بسیار مشکل است و اغلب در این فصل گردشگری و اقامت بسیار کم می شود.
پوشش گیاهی
اطراف جواهرده، پوشش گیاهی از جنگلی به چمن زار و بوته زار تغییر می کند و در همین نقطه در دامنه کوه های پربرف «سماموس» روستای ییلاقی و سنتی جواهرده با طبیعت زایدالوصفش خودنمایی می کند. این منطقه در هر چهار فصل سال زیبایی خاص و مثال زدنی خود را دارد.
جواهرده منطقه ای تاریخی با جنگل های سرسبز و بلندبالا است که نیمی از سال با بارش سنگین برف، از برف پوشیده و در فصل تابستان از هوای بسیار مطبوع و دل پذیر برخوردار است. این منطقه رویایی، شاهکار طبیعت و نگین کوه های البرز به شمار می رود که از 3 جهت در محاصره کوه قرار دارد. این منطقه با وجود فاصله کم از دریای خزر، در ارتفاع قابل ملاحظه ای از سطح دریا که حدود 2 هزار متر است قرار دارد.
جاذبه طبیعی
این منطقه از کوه های مرتفع و زیبا برخوردار است که معروف ترین کوه های آن عبارت اند از؛ سرخ تله (بخش شرقی قله سماموس) و اژک سه براره رژه (رجه). همچنین در بین این کوه ها مرتفع ترین این قله ها، قله سرخ تله است. لپاسر با چشمه های معروف و درمانی آن و سماموس و مقبره شاه یحیی کیایی بر چکاد قله سماموس که دارای یخچال های دایمی است و از جاهای دیدنی و جذاب روستای جواهرده است.
جویبارهای بالادست این روستا با آبشارهای زیبا، پارک جنگلی وسیعی در میان دره که در کنار رود صفارود جای دارد و رودخانه ای با آب معدنی گازدار از جاذبه های گردشگری این منطقه است. آبشارهای زیبایی در منطقه جواهرده، خودنمایی می کنند که دلیل و مقصد بسیاری از گردشگران و عاشقان طبیعت است. یکی از زیباترین این آبشارها در انتهای روستا و در کنار تخته سنگ بزرگی، پذیرای مهمانان روستا است.
اندکی استراحت و توقف در کنار این آبشار و استفاده از هوای پاک کوهستان، جزء لحظات فراموش نشدنی و به یادماندنی خواهدبود. آبشار صفارود یا آّبشار اول جواهرده نیز در 15 کیلومتری جنوب شهر رامسر و در مسیر جاده جواهرده قرار دارد. این آبشار فصلی بوده ولی در مواقع پرش منظره بسیار زیبایی دارد.
رودخانه صفارود یکی از مواهب طبیعی این منطقه است که از دامنه های شرقی کوه سماموس در 24 کیلومتری جنوب غرب رامسر سرچشمه می گیرد و ضمن عبور از روستاهای جواهرده، تنگ دره و صیقل محله از میان جنگل عبور می کند و در شهر رامسر با یک دنیا خاطره و به آرامی، به دریا می ریزد.
رامسر وجواهرده از مقاصد اصلی مسافران شمال است. گهواره سنگی، سلاژ پشته، شیرسنگی، چشمه های زیبای طبیعی از مناطق دیدنی و بسیار جذاب جواهرده به شمار می رود.
تاریخ منطقه
این روستا قدمت بسیار زیادی دارد و از ایام قدیم نیز مورد توجه افراد قرار می گرفته. آثار تاریخی بسیار ارزشمندی در این روستا وجود دارد؛ مسجد آدینه که گویا در گذشته ها معبد و آتشکده زرتشتیان بوده است و نیز گورهای گبری که در منطقه پراکنده است از آثار تاریخی آن به شما می آید.
البته برخی معبد را مربوط به دوره میتراپرستی می دانند به ویژه که زرتشتی ها هرگز مردگان خویش را دفن نمی کنند بلکه آنان را در جای باز می گذاردند توسط پرندگان خورده شوند. وجود دخمه ها و گورها خود بیانگر وجود دفن است که در آیین میتراپرستی وجود داشته است. هر چند مسجد آدینه در سال های اخیر در اثر برخورد آذرخشی به درخت زبان گنجشک کنار آن طعمه حریق شد، ولی مسجد کنونی گویای تمدن گذشته نیز است.
:: بازدید از این مطلب : 121
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0