در ایران مسیحیان، مسلمانان و دیگر ادیان الهی با صلح و آرامش در کنار یکدیگر زندگی می کنند و همزیستی مسالمت آمیزی با هم دارند. از این رو سالیان گذشته در کشور ما، کلیساهای زیادی در نقاط مختلف ساخته شد. اغلب این مکان های مقدس به وسیله مسیحیانی احداث شده که اعتقادات سفت و سختی به ادیان خود داشتند و در تلاش بودند که مسیر عبادت را برای دیگر هم نوعان خود در کشور ما هموار سازند. کلیسای سورت مسروپ از جمله کلیساهایی است که در شهر جنوبی اهواز ساخته شده و اتفاقا پیشینه خیلی طولانی هم ندارد. چند کلیسای دیگر با عنوان های شبان نیکو و نادری نیز در این شهر برای مسیحیان احداث شده است. جالب اینکه بدانید مسیحیان اهواز بیشتر در کلیسای کاتولیک نادری جمع می شوند و به عبادت می پردازند و کلیسای شبان نیکو به این دلیل که مخصوص پیروان پروتستان است، هیچ استفاده ای ندارد؛ زیرا در کشور ما پیروان این فرقه بسیار کم هستند. شهری مثل اهواز که جز کلانشهرهای ایران بشمار می رود؛ جاذبه های گردشگری فراوان و البته معروفی دارد. این شهر به واسطه شرایط جوی و آب و هوایی حاکم بر آن، در فصل هایی مانند: پاییز و زمستان برای سفرهای تفریحی بسیار مناسب است.
شب های اهواز برای مردمش و میهمانان آن پر از خاطره و نشاط می شود و شب زنده داری در بین شهرودان آن تقریبا امری عادی است. اگر می خواهید اهواز را به عنوان مقصد گردشگری خود انتخاب کنید، شاید بهتر باشد که پیش از سفر لیستی از جاذبه های آن تهیه نمایید. کلیسای سورت مسروپ در کنار دیگر جاذبه های گردشگری اهواز مثل: پل ها، خانه های قدیمی، رود کارون، موزه های این شهر، فضاهای طبیعی و ... قرار گرفته است. چنانچه تصمیم دارید از کلیسای سورت مسروپ در اهواز بازدید نمایید، توصیه می کنیم با مجله مستر بلیط همراه باشید تا اطلاعات کامل تری در خصوص آن بدست آورید.
تاریخچه
دیرینگی کلیسای سورت مسروپ به عصر پهلوی بر می گردد و فردی به نام ترداد داویدیان که از ارامنه شهر اهواز بود، بانی این مکان مقدس است. در سال 1347 این کلیسا در خیابان مصطفایی ساخته شد. فردی که مهندسی این سازه را بر عهده داشت خود داویدیان بود و بیشترین سعی خود را کرد تا معماری ارمنی و اسلامی را آن به کار ببرد. این شخص یکی از کارکنان شرکت ملی نفت خوزستان بود و با این کارش خدمتی قابل ستایش به مردم ارامنه منطقه کرد. پیش از ساخت این کلیسا، مکانی برای عبادت مردم مسیحی اهواز وجود نداشت و بعد از اینکه سورت مسروپ احداث شد، پیروان این فرقه با خیالی آسوده در یک مکان واحد به راز و نیاز با خدای خود پرداختند. در گذشته موقعیت جغرافیایی این کلیسا به گونه ای بود که از شلوغی و هیاهو فاصله داشت و مردم با آرامش می توانستند به عبادت مشغول شوند؛ اما اکنون ساخت و سازهای بی شماری در حوالی آن صورت گرفته و تقریبا می توان گفت که دیگر در مکانی دنج و خلوت قرار ندارد.
در خوزستان کلیساها و آرامستان های مربوط به اقلیت های مذهبی همچون ارامنه، در لیست آثار ملی ثبت نشده اند و انتظار می رود که شورای خلیفه گری که عهده دار این مکان های مقدس است، به آنها توجه بیشتری کند. در این بین در سال 87 خورشیدی، مجموعه طرفداران میراث فرهنگی تاریانا از اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری خوزستان خواست تا همه سازه های مربوط به اقلیت های مذهبی مورد اهمیت و توجه بیشتری قرار بگیرند. در بین آثاری که باید مورد حمایت قرار بگیرد نام کلیسای سورت مسروپ اهواز نیز دیده می شد. این بنا شایستگی این را دارد که به عنوان یکی از آثار ارزشمند ملی ایران ثبت شود. اگر می خواهید در کوتاه ترین زمان خود را به این شهر برسانید، بلیط هواپیما اهواز را خریداری نمایید.
https://mrbilit.com/mag/surp-masrup-church/
:: بازدید از این مطلب : 85
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0