نوشته شده توسط : hsi

 ,روستای جواهرده کجاست,راه جواهرده

جواهرده یکی از منطقه های بسیار زیبا در استان مازندران و شهرستان رامسر است

 

همه ما از گشتن در کشور خود لذت زیادی می بریم. مخصوصا اگر این مناطق دست نخورده و بکر باشند. در این قسمت پیشنهاد بسیار خوبی را به شما برای سفر می دهیم تا در آن سفر بسیار لذت ببرید. نام مکانی که به شما معرفی خواهیم کرد جواهرده است که محله بسیار خوش آب و هوایی است که در یکی از مناطق رامسر قرار دارد. مکانی که بسیار هوایی مطبوع و محلی دل نشین دارد و خاطره خوبی را برای شما و خانواده شما به همراه دارد.
 
موقعیت مکانی
جواهرده یکی از منطقه های بسیار زیبا در استان مازندران و شهرستان رامسر است. جواهرده مانند دیگر روستاهای استان مازندران زیبایی های وصف ناپذیر و بسیار زیادی دارد که می توان از آنها به عنوان شاهکارهای خلقت یاد کرد، این روستای باصفا و پرانرژی در 26 کیلومتری رامسر قرار دارد.

مسیر دسترسی به جواهرده
جاده دسترسی به جواهرده از غرب رامسر شروع می شود و در تمام طول مسیر با شیبی تند در کنار دره و رودخانه باصفای صفارود ادامه دارد. با عبور از میان کوه های مشجر و در امتداد رودخانه صفارود، نوع پوشش گیاهی تغییر می یابد و از تراکم درختان کاسته می شود.


جواهرده در تغییرات فصول
روستای جواهرده  از جاهای دیدنی شمال ایران می باشد که در فصل گرم تابستان به دلیل آب و هوای خنک و مطبوع مورد استقبال زیاد گردشگران داخلی و خارجی قرار می گیرد و امکانات اقامتی در این منطقه نیز باعث افزایش میزان گردشگری برای گردشگران می شود. روستای رویایی ما علاوه بر زیبایی های فراوان طبیعی از نعمت چشمه سارهای قدیمی نیز برخوردار بوده است.
 
این روستا در زمستان به دلیل سرمای بسیار زیاد و بارش سنگین برف دارای کوه های پربرفی است که زیبایی خیره کننده و چشمگیری دارد. حرکت به سمت روستا و اقامت در آنجا بسیار مشکل است و اغلب در این فصل گردشگری و اقامت بسیار کم می شود.

 ,روستای جواهرده کجاست,راه جواهرده

جواهرده مانند دیگر روستاهای استان مازندران زیبایی های وصف ناپذیر و بسیار زیادی دارد

 
پوشش گیاهی
اطراف جواهرده، پوشش گیاهی از جنگلی به چمن زار و بوته زار تغییر می کند و در همین نقطه در دامنه کوه های پربرف «سماموس» روستای ییلاقی و سنتی جواهرده با طبیعت زایدالوصفش خودنمایی می کند. این منطقه در هر چهار فصل سال زیبایی خاص و مثال زدنی خود را دارد.
 

 

جواهرده منطقه ای تاریخی با جنگل های سرسبز و بلندبالا است که نیمی از سال با بارش سنگین برف، از برف پوشیده و در فصل تابستان از هوای بسیار مطبوع و دل پذیر برخوردار است. این منطقه رویایی، شاهکار طبیعت و نگین کوه های البرز به شمار می رود که از 3 جهت در محاصره کوه قرار دارد. این منطقه با وجود فاصله کم از دریای خزر، در ارتفاع قابل ملاحظه ای از سطح دریا که حدود 2 هزار متر است قرار دارد.

جاذبه طبیعی
این منطقه از کوه های مرتفع و زیبا برخوردار است که معروف ترین کوه های آن عبارت اند از؛ سرخ تله (بخش شرقی قله سماموس) و اژک سه براره رژه (رجه). همچنین در بین این کوه ها مرتفع ترین این قله ها، قله سرخ تله است. لپاسر با چشمه های معروف و درمانی آن و سماموس و مقبره شاه یحیی کیایی بر چکاد قله سماموس که دارای یخچال های دایمی است و از جاهای دیدنی و جذاب روستای جواهرده است.

 



:: بازدید از این مطلب : 119
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 14 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : hsi

 

قلعه رودخان,قلعه رودخان گیلان,عکس قلعه رودخان

بنياد قلعه رودخان را به دوره ساسانيان نسبت داده اند

 

قلعه رودخان از  بزرگترين دژهاي نظامي

قلعه رودخان از دو بخش ارگ (محل زندگي حاكم و حرمسراي وي) و قورخانه (محل فعاليت هاي نظامي و زندگي سربازان) تشكيل شده است. از روستاي قلعه رودخان تا خود قلعه طبيعت بسيار زيبا و چشم اندازهاي زيادي وجود دارد كه توجه هر بيننده اي را به خود جلب مي كند. مساحت قلعه رودخان بالغ بر ۵۰ هزار مترمربع است.

قلعه رودخان

قلعه رودخان ميراث مهمي است از دژهاي نظامي حكومتي در گيلان. قلعه رودخان، اين قلعه مهم تاريخي كه مدت ها مركز فرمانروايان گيلان بوده است، از بزرگترين و باعظمت ترين دژهاي نظامي گيلان و حتي ايران محسوب مي شود. برخي از كارشناسان، بنياد قلعه رودخان را به دوره ساسانيان نسبت داده اند. قلعه رودخان در زمان سلجوقيان تجديدبنا شده و از پايگاه هاي مبارزاتي اسماعيليان به شمار مي رفته است.

 

قلعه رودخان کجاست؟

قلعه رودخان در فاصله ۲۰ كيلومتري جنوب غربي فومن واقع شده است. مساحت قلعه رودخان بالغ بر ۵۰ هزار مترمربع و در ارتفاعي بيش از ۶۰۰ متر در بلندترين نقطه كوه واقع شده است.

براي رسيدن به قلعه رودخان بعد از عبور از شهر فومن و گذشتن از روستاهاي گشت، كردمحله، سياه كش، شمس تالان، گوران پس، هولس كام، سيدآباد و قلعه رودخان به روستاي حيدرآلات مي رسيم كه از اين روستا تا محل قلعه رودخان حدود ۵ كيلومتر فاصله است. در حال حاضر بيشتر مساحت آن در قالب طرح پارك جنگلي، سنگ چين و شن ريزي شده است.

 

قلعه رودخان,عکس قلعه رودخان,قلعه رودخان گیلان

عکس قلعه رودخان

 

براي نخستين بار در سال ۱۸۳۰ ميلادي آلكساندر شودزكو خچكو محقق لهستاني الاصل هنگام تحقيق در گيلان متوجه قلعه رودخان شد و در يادداشت هاي خود موقعيت اين بنا را به ثبت رساند. او درباره قلعه رودخان مي نويسد: «دژي است بر بالاي كوهي در قسمت علياي رودخانه اي به همين نام، بام آن سنگي است و طرفين ورودي داراي دو برج دفاعي مستحكم است و بر كتيبه سردر ورودي آن حك شده است كه اين قلعه براي نخستين بار در سال ۹۱۸ تا ۹۲۱ هـ.ق براي سلطان حسام الدين اميردباج بن امير علاءالدين اسحق تجديد بنا شده است.»

 

دلیل نام گذاری قلعه رودخان
چون این قلعه تاریخی در کنار رودخانه ای بنا شده، معادل باستانی "دژ رودگان" یا "روگان" (دژی که در کنار رود قرار دارد) یا تغییر یافته آن به نام قلعه رودخان خوانده می شود. این قلعه به زبان اهالی آن منطقه که تالش هستند قله رخون نامیده میشود. سپس به مرور زمان به «قلعه رودخان» تبدیل شده است. قلعه رودخان در دوران های تاریخی به نام های «قلعه هزارپله»، «حسامی»، «سکسار»، «سگسار» و «سگسال» نیز خوانده شده است.

 

پیشینه تاریخی قلعه رودخان

 

عکس قلعه رودخان,تصاویر قلعه رودخان,عکسهای قلعه رودخان

 قلعه رودخان در فاصله ۲۰ كيلومتري جنوب غربي فومن واقع شده است

 

با اینکه قلعه رودخان، مدت ها تخت سلطنت و مرکز حکمرانی حکام گیلانی بیه پس بوده، در متون تاریخی و جغرافیایی گیلان تا قبل از قرن دهم هجری نامی از قلعه رودخان به میان نیامده است. تنها عبدالفتاح فومنی در کتاب تاریخ گیلان (ص183) یک بار از کوه قلعه رودخان یاد می کند و می نویسد: «امیره شاهرخ و کامیاب، پسران امیره سالار و بنی اعمام حسین خان بودند که به دستور حسن خان کهدمی در کوه قلعه رودخان کشته شدند.»



:: بازدید از این مطلب : 108
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 14 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : hsi

سفر به مازندران در فصل بیداری طبیعت، بسیاردیدنی و غیر قابل وصف است. در هوای مطبوع بهار مازندران، پیاده‌روی در نم‌نم باران و در بستری از شکوفه‌ها و گلهای رنگارنگ و اتراق در زیر سقف‌های شیروانی، تجربه‌ای زیبا و جذاب است. بهار که از راه می‌آید، فصل سفر به مناطق ییلاقی هم از راه می‌رسد و اکنون که نخستین فصل سال کم‌کم به نیمه نزدیك می‌شود، باید عزم سفر کرد تا فرصت دیدار از زیبایی‌های ییلاقات مازندران در فصل بهار، از دست نرود.

روستاهای ییلاقی مازندران، علاوه بر سرسبزی، با داشتن چشم اندازهای بدیع یخچال‌ها، چمنزارها و جنگل‌های مرتفع جلگه‌ای، مجموعه‌ای بسیار زیبا از صدها بهشت کوچک و دیدنی است. برای دسترسی به این ییلاقات، هرچند جاده فیروزکوه کمي ‌طولانی‌تر است، اما به مراتب مسیر امن‌تری نسبت به جاده هراز است.


بهشت کوچکی بر فراز ابرها
روبه درياي مازندران، نزدیک خورشید، در میان مه، بر فراز ابر، زیر بال پرنده‌ها، عروسی زیبا، تن‌آسوده است!  

روستاهای ییلاقی مازندران,روستاهای ییلاقی شمال

در «جنت رودبار» باغ‌هاي سرسبز و شكوفه‌هاي سفيد درختان را دربرگرفته‌اند

 

در نزدیکی رامسر، از دوراهی جواهرده که پیش برويد، مي‌رسيد به جنگل‌هاي «دالخاني». در اينجا، حكمت سکوت مرموز جنگل را درخواهید یافت، سکوتی که آمیخته است با صدای نرم مارمولکی که می‌خزد و نسیمی که می‌وزد و بلبلی که می‌خواند.

حالا بايد بازهم جلو برويد براي يافتن آنچه باید یافت و دیدن آنچه باید دید. می باید از محوطه وسیعی که محل گردهمایی چوب‌ِ تر و برگ سبز است، بیرون بزنيد و راه را ادامه بدهيد رو به بالا، بازهم بالا و بالاتر!اینجا، جنت رودبار است، یک رودبار دیگر، غیر از رودبار قصران و غیر از رودبار منجیل، اما به سرزمین «پلهم» معروف است. «پلهم» نام یک نوع گیاه است که در کنار جاده‌ها می‌روید؛ همان گیاهی که بوی بدی دارد، اما دوای درد «گزنه» است. گزنه اگر تو را بگزد، «پلهم» به درد جانت می‌خورد.    

روستاهای ییلاقی مازندران,روستاهای ییلاقی شمال

 
غروب که می‌شود، گله‌های گاو از چرای روزانه به سوی روستا می‌آیند و روستا آماده می‌شود تا به سرعت در خواب شود. در خنکای شب که راه بروی، گستره وسیع‌تری از کهکشان راه شیری را می‌بینی و بوی تن گاوهایی به مشامت مي‌رسد که خارج از طویله در کنار خانه‌‌ای از جنس خشت و چوب، آرمیده‌اند.

جاده‌ای که به سمت روستا می‌رود، رو به دره‌ای سرسبز دارد، دره‌ای که سمت راستش می‌شود تنکابن و سمت چپش می‌شود رامسر. دره چنان است که گویی پیاله‌ای است لبریز از مه و در این هنگام، تقدیم تو می‌شود تا سیراب شوی از شور و هیجان. پرچين‌هاي چوبي، باغ‌هاي سرسبز و شكوفه‌هاي سفيد درختان را دربرگرفته‌اند و دروازه‌‌شان اغلب نيمه باز است؛ گويي كه دعوتي است براي داخل شدن به بهشت کوچکی كه فراتر از ابرهاست!



:: بازدید از این مطلب : 120
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 14 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : hsi

 

مکانهای تفریحی شمال,دیدنی های شمال

یکی از بکرترین مناطق شمال ایران دهکده جهان‌نماست



:: بازدید از این مطلب : 107
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 24 اسفند 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : hsi

 

مازندران,استان مازندران,جاهای دیدنی مازندران

 مازندران، استان سرسبز و چشم‌ نواز شمال ایران

 

استان مازندران یکی از سرسبز ترین قطب های گردشگری در شمال ایران است. استان مازندران بر اساس آخرین تقسیمات کشوری از 16 شهرستان زیبا و دیدنی تشکیل شده است.


:: بازدید از این مطلب : 134
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 24 اسفند 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : hsi

استان های گیلان و مازندران، دو استان پرطرفدار کشور برای سفر هستند. امروز در این مقاله می خواهیم مناطقی از این دو استان را به شما معرفی کنیم که احتمالا کم تر کسی آنها را بشناسد و شما هم بتوانید در سفر بعدی تان به این دو استان، جاهای جدید و بکر و دست نخورده را تجربه کنید، با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.



:: بازدید از این مطلب : 98
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 24 اسفند 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : hsi

چشمه اعلا در شهرستان دماوند، از باران و برف سالیانه که به خاک نفوذ می ‌کنند، می‌ جوشد و پس از طی کردن مسیری مشخص به مخزنی که در دل کوه قرار دارد می ریزد. این چشمه بسیار زیبا، طی سال های گذشته دچار آسیب های جزئی شد اما هنوز هم جریان دارد و افراد علاقمند می توانند با خرید بلیط اتوبوس به دیدن آن بروند و در آن جا از مناظر طبیعی لذت ببرند. آب معدنی این چشمه بسیار سرد و گوارا است و با ۲ مظهر مشخص در شمال شهر دماوند و جنوب ارتفاعات دماوند قرار دارد. نا گفته نماند که اکثر مردم این منطقه از قومیت طبری هستند و به زبان شیرین طبری دماوندی صحبت می کنند. این مردم محلی، از مسافران و گردشگران با روی خوش استقبال می کنند و سعی دارند برای آن ها لحظات خوشی را فراهم آورند. شما نیز اگر به شهر خوش آب و هوای دماوند سفر کردید؛ حتما به دیدن چشمه اعلاء بروید و در کنار مردم خونگرم آن جا، خاطرات به یاد ماندنی برای خود رقم بزنید.

 



:: بازدید از این مطلب : 115
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 18 اسفند 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : hsi

نماینده مردم گرگان و آق‌قلا در مجلس گفت: با توجه به لغو شدن مصوبه ممنوعیت کشت برنج و افزایش تولید برنج در کشور می‌توان جلوی واردات برنج بی‌کیفیت را گرفت.

رمضانعلی سنگدوینی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: برخی از مردم منطقه گلستان از بیش از یک قرن قبل اقدام به کشت برنج می‌کنند و برای این کار از آب‌های چشمه‌سارها و رودخانه‌ها استفاده می‌کردند.

وی بیان کرد: هیئت دولت از سال ۱۳۹۷ کشت برنج در تمامی استان‌های کشور به‌جز گیلان و مازندران را ممنوع کرد و از آن زمان به بعد کسانی که خارج از این دو استان اقدام به کشت برنج می‌کنند، توسط وزارت نیرو جریمه می‌شوند.

سنگدوینی با اشاره به اینکه ممنوعیت کشت برنج بسیاری از جوانان روستایی را بیکار کرد، افزود: برنج یکی از محصولات کشاورزی درآمدزا است؛ وقتی مردم بتوانند در همان روستا درآمدزایی خوبی داشته باشند، به سمت شهر مهاجرت نمی‌کنند.

نماینده مردم گرگان و آق‌قلا خاطرنشان کرد: با ممنوعیت کشت برنج در گلستان، مردم به سمت کشت محصولات دیگر نظیر چغندر قند، گوجه‌فرنگی و ذرت روی آوردند که این محصولات نیز آب زیادی مصرف می‌کنند.

وی ادامه داد: در یکی از بندهای مصوبه هیئت دولت، وزارت صمت و جهاد کشاورزی موظف شدند جایگزین کشت برنج را برای کشاورزان با مصرف آب کمتر تعیین کنند اما طی این مدت اقدام مؤثری از سوی این دو وزارت خانه انجام نشد.

سنگدوینی با اشاره به اینکه کشت برنج در گلستان غالباً در زمین‌های خرد انجام می‌شود، گفت: مردم با کشت این محصول نیاز خودشان در طول سال به برنج را تأمین و در کنار آن بخشی از نیاز مالی شان را برطرف می‌کردند.

این عضو کمیسیون تلفیق مجلس با اشاره به اینکه در لایحه بودجه امسال به دنبال لغو مصوبه هیئت دولت رفتیم، گفت: بعد از تصویب اعضای کمیسیون تلفیق، این مصوبه در صحن علنی مجلس با وجود مخالفت نمایندگان دو استان شمالی که مجوز کشت برنج را دارند، رأی آورد و مصوبه هیئت دولت لغو شد.

وی بیان کرد: بر اساس مصوبه جدید، از سال ۱۴۰۰ مدیریت کشت برنج در استان‌ها به تصمیم کارگروه شورای آب هر استان موکول شده است.

نماینده مردم گرگان و آق‌قلا با اشاره به خوشحالی مردم از تصویب این مصوبه، گفت: قطعاً با این مصوبه بخشی از مشکلات بیکاری و نیاز جامعه به مصرف برنج‌های باکیفیت برطرف خواهد شد.

سنگدوینی گفت: از وزارت جهاد کشاورزی انتظار داشتیم برنجی را برای کشت به کشاورزان معرفی کند که مصرف آب کمتری دارد اما این کار انجام نشد.



:: بازدید از این مطلب : 179
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 16 اسفند 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : hsi

مدیرکل منابع طبیعی گیلان، با اشاره به اجرای طرح صیانت از جنگل های شمال از اوایل دهه ۸۰، گفت: از زمان اجرای طرح تاکنون ۸۰۰۰ هکتار نگهداری و توسعه جنگل را به مدت پنج تا ۱۵ سال انجام دادیم و اکنون بسیاری از این مناطق تبدیل به جنگل واقعی شده است.

میرحامد اختری در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اجرای طرح صیانت از جنگل های شمال از اوایل دهه ۸۰ تاکنون، اظهار کرد: این طرح با محوریت حفظ، احیا، غنی سازی، نگهداری و توسعه جنگل در قالب طرح های جنگل کاری اجرایی شده است.

وی با بیان اینکه طرح های جنگل کاری در گیلان در بالادست یعنی مرز جنگل و مرتع اجرایی شده است، افزود: از زمان اجرای طرح تاکنون ۸۰۰۰ هکتار نگهداری و توسعه جنگل را به مدت پنج تا ۱۵ سال انجام دادیم و اکنون بسیاری از این مناطق تبدیل به جنگل واقعی شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان، با اشاره به اجرای طرح صیانت در آستارا، تالش، رضوانشهر و...، تصریح کرد: در سال جاری نیز احیا و غنی سازی ۷۵۰ هکتار از اراضی جنگلی را در دست اجرا داریم.

اختری، با بیان اینکه طرح صیانت براساس بودجه سالانه همچنان ادامه دارد، گفت: در مناطقی که با عقب نشینی جنگل مواجه هستیم یا حفره های خالی در داخل جنگل ایجاد شده، جنگل کاری خواهیم کرد؛ البته فقط کاشت درخت نیست و عملیات نگهداری و مراقبتی نیز انجام می شود.

وی با اشاره به عملیاتی شدن طرح تنفس از سال ۹۷، اضافه کرد: قبل از سال ۹۷ در یک سوم از جنگل های استان طرح های جنگل داری اجرا می شد، اما بعد از طرح تنفس بهره برداری از جنگل های طبیعی متوقف شد و فقط حفاظت مطرح است. در این راستا ۴۰۲ قرق بان را برای حفاظت فیزیکی از جنگل های هیرکانی استان جذب کردیم.

مدیرکل منابع طبیعی گیلان، وسعت جنگل های هیرکانی استان را ۵۶۵ هزار هکتار دانست و تصریح کرد: در حال حاضر طرح های جنگل داری متوقف شده و براساس قانون از ابتدای سال ۱۴۰۰ طرح مدیریت پایدار جنگل های هیرکانی را اجرایی خواهیم کرد.

وی مدیریت پایدار جنگل های هیرکانی را جایگزین طرح های جنگل داری دانست و متذکر شد: نگهداری و بهره برداری از جنگل های هیرکانی براساس پتانسیل های شناسایی شده در هر منطقه خواهد بود. همچنین حفاظت و نگهداری از جنگل ها با اعتبارات دولتی نیز در دستور کار است.

اختری، با بیان اینکه در حال حاضر برداشت چوب از جنگل های طبیعی صورت نمی گیرد، گفت: با توجه به استانداردهای جهانی، هر ۱۰۰۰ هکتار جنگل و هر ۲۰۰۰ هکتار مرتع به یک قرق بان نیاز دارد و لذا در ۵۶۵ هزار هکتار از جنگل های هیرکانی و ۲۴۴ هزار هکتار از مراتع گیلان باید در مجموع ۶۸۵ قرق بان وجود داشته باشد که نشان دهنده نیاز ما به حداقل ۲۰۰ قرق بان دیگر است.

مدیرکل منابع طبیعی گیلان، قدرت بازدارندگی احکام صادر شده برای متصرفین اراضی ملی و قاچاقچیان چوب را کم دانست و اضافه کرد: به دنبال ارتقا و ترویج فرهنگ منابع طبیعی هستیم.

وی با اشاره به روند اجرای طرح آزادسازی نوار ساحلی در استان گیلان، بیان کرد: در سال جاری ۱۱۱ فقره جلوگیری از تصرفات ساحل و ۳۹ هکتار رفع تجاوز داشتیم. همچنین برای پنج هکتار از اراضی ساحلی استان احکام قضایی اجرا شد.

اختری، با بیان اینکه امسال از محل اعتبارات تخصیصی برنامه کاشت نهال ۷۵۰ هکتاری داریم، خاطرنشان کرد: ۸۲۰ هزار اصله نهال را در سطح استان در حال کاشت داریم که از این تعداد ۵۰۰ هزار اصله نهال جنگلی، سوزنی برگ و صنوبر رایگان جهت زراعت چوب توزیع می شود.

وی از کاشت ۱۰ هزار اصله نهال در مسکن مهر رشت خبر داد و گفت: مردم برای دریافت نهال های رایگان به ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ها مراجعه کنند.

مدیرکل منابع طبیعی گیلان، همچنین از اجرای عملیات پایش ماهواره ای اراضی ملی با هدف حفاظت بهتر و بیشتر خبر داد و یادآور شد: این پایش ماهواره ای ۲۴ ساعته وضعیت حریق، تخریب، تصرف و تغییر کاربری را مشخص می کند.



:: بازدید از این مطلب : 117
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 16 اسفند 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : hsi

مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی از تداوم بارش‌ها و ورود سامانه بارشی جدید به کشور خبر داد.

صادق ضیاییان در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: امروز (۱۶ اسفند) در استان‌های گلستان، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی بارش باران، گاهی وقوع رعد و برق همراه با وزش باد و در ارتفاعات و مناطق سردسیر این نواحی بارش برف پیش‌بینی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه امروز همچنین در شرق و جنوب شرق کشور وزش باد شدید ادامه خواهد داشت و به‌تدریج در سواحل دریای خزر دمای هوا به‌طور موقت بین ۵ تا ۸ درجه سانتیگراد افزایش می‌یابد، تصریح کرد: فردا (۱۷ اسفند) با شمالی شدن جریان‌ها روی دریای خزر دمای هوا در این منطقه مجدد کاهش می‌یابد و ابرناکی و بارش در استان‌های گیلان، مازندران و ارتفاعات شمال غرب کشور دور از انتظار نیست.

ضیاییان با بیان اینکه فردا در سایر مناطق کشور آسمان صاف خواهد بود، گفت: با گذر امواج تراز میانی جو از نوار شمالی کشور طی روز دوشنبه (۱۸ اسفند) در استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل و ارتفاعات البرز مرکزی بارش باران و برف خواهیم داشت.

به گفته مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی طی روز سه‌شنبه (۱۹ اسفند) در استان‌های گلستان، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی بارش باران، در ارتفاعات البرز شرقی بارش برف و در شرق، مرکز و دامنه‌های جنوبی البرز وزش باد شدید پیش‌بینی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه از بعد ازظهر روز چهارشنبه (۲۰ اسفند) با ورود سامانه بارشی به شمال غرب کشور، بارش در این مناطق آغاز می‌شود، اظهار کرد: طی روز پنجشنبه (۲۱ اسفند) گستره بارش کل نوار شمالی و برخی مناطق غرب و جنوب غرب کشور را در برخواهد گرفت همچنین بارش‌ها در گیلان، مازندران، جنوب اردبیل، شرق آذربایجان شرقی، جنوب آذربایجان غربی و ارتفاعات البرز مرکزی شدت خواهد داشت.

ضیاییان با بیان اینکه طی این مدت بارش برف در ارتفاعات سبب کاهش دید و لغزندگی جاده‌های کوهستانی می‌شود،گفت: طی امروز و فردا (۱۶ و ۱۷ اسفند) خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان به‌دلیل وزش باد شدید مواج پیش‌بینی می‌شود.

مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی در پایان درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده اظهار کرد: آسمان تهران فردا (۱۷ اسفند) صاف تا قسمتی ابری، گاهی همراه با وزش باد و با حداقل دمای ۸ و حداکثر دمای ۱۹ درجه سانتیگراد و طی روز دوشنبه (۱۸ اسفند) صاف تا قسمتی ابری، گاهی همراه با وزش باد و با حداقل دمای ۸ و حداکثر دمای ۱۸ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

انتهای پیام



:: بازدید از این مطلب : 103
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 16 اسفند 1399 | نظرات ()